Profiel

De in Suriname geboren Shari Sheer Mahomed (1968) is de motor achter De Grond Zaak. Na jarenlang zijn kennis en kunde te hebben ingezet bij gerenommeerde bedrijven als De Grontmij en Overwater, is hij voor zichzelf begonnen.

Wat ging er aan vooraf? Na zijn studie Nederlands Recht met de Bedrijfsjuridische afstudeerrichting aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd Shari wetenschappelijk onderzoeker en docent bij de vakgroep Belastingrecht, eveneens bij de Erasmus Universiteit. Gedurende die periode was hij parttime werkzaam bij De Grontmij (Houdringe Rentmeesterskantoor). Daar gaf hij juridisch advies op het gebied van de Wet Woz en gemeentelijke belastingen.

Zes jaar later zei hij de wetenschappelijk wereld en De Grontmij vaarwel en maakte hij de overstap naar Overwater, waar hij bij het Grondbeleid Adviesbureau ging werken en enige tijd later ook aandeelhouder werd. Na acht jaar Overwater en voor veel verschillende, interessante opdrachtgevers te hebben gewerkt, begon het te kriebelen. Shari verlangde naar iets meer vrijheid en wilde de dingen kunnen doen op zijn manier. Gebouwd op de fundamenten kennis, kunde, kwaliteit en ervaring staat korte tijd later De Grond Zaak als een huis.

Naast zijn werk in De Grond Zaak geeft hij les bij Kluwer en Elsevier. Met zijn specialismen en praktijkervaring wil hij een motivator zijn voor anderen. Komt zijn naam u bekend voor? Dat kan. Shari is (mede)auteur van een aantal vooraanstaande naslagwerken: Vraag en Antwoord Grondexploitatiewet, Compendium Gemeentelijke Belastingen, Vakstudie Lokale Belastingen & Milieuheffingen en Waardebepaling van huurwoningen.

Klik hier voor het Curriculum Vitae van Shari (PDF)